Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

FÖR EN REVOLUTIONÄR FEMINISM!

Varje dag påminner en nyhet oss om att vi lever i en globaliserad värld där konsekvenserna av mänsklig aktivitet inte är begränsade till nationella gränser. Oavsett om det är Covid-pandemin med sitt snabba morphing-virus eller sista-minuten-försök att minska den globala uppvärmningen och de bredare ekologiska skadorna – främst från de senaste 200 åren – som hotar livet på jorden, vet vi alla att läkemedlen måste vara globala (Libcom). Krossa kapitalismen – rädda planeten!

Kampanjen mot en ny regeringslag som tillåter polisen att attackera universitetets område har ockuperat Aristoteles universitets rektorskontor, tills torsdagens gryning. (Freedom News).

Anna Campbell (Hêlîn Qereçox) föll under turkisk bombardemang under försvaret av Afrin denna dag 2018. Anna var en engagerad revolutionär, internationalist, antifascist och feminist. Hon kommer inte att glömmas bort. Sehid namirin! – Rose. @Prometheus_Jrnl

Mitt under den pågående pandemin väljer Volvo att dela ut flera miljoner i bonusar till cheferna. Volvo har under pandemin varslat tusentals och tagit emot miljarder i ekonomiskt stöd från skattebetalarna (Aktuellt Fokus). https://aktuelltfokus.se/volvo-delar-ut-feta-miljonbonusar-till-cheferna/

Kvinnodagen i Lund. Inför 8e mars i år så valde vi, med hänsyn till den rådande pandemin, att inte ha någon demonstration i Lund utan att istället fokusera på propagandaspridning runt om i stan. Vi var ute både kvällen innan för att sätta upp propaganda som lundaborna kunde ta del av när de vaknade och sedan flera gånger under dagen för att fortsätta fylla staden av budskap om revolutionär feminism, klasskamp, rätten till fri abort och internationell solidaritet. /../ — gatorna.info.

Boktips: Bjurwald / Dejemyr: Gärningsmannen är polis. Om trakasserier och tystnadskultur inom svensk polis. Bazar 2021. En hälsosam motvikt till ”Tunna blå linjen”. 

Konsten: Kvinnodagen i Lund.

***

Citatet: ”För att vara laglös måste man vara hederlig”. — Bob Dylan (f. 1941) i låttext 1966.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 16 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: