Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

VAD ÄR VERKLIGHETEN?

76% av amerikanerna vill införa högre inkomstskatt. Att förbjuda miljardärer ligger litet längre bort, men vore säkert välgörande för hela samhället. Inklusive ekonomin.

Juan Guaido har aldrig varit något annat än ett verktyg för USA-imperialismen för att genomföra ett regimskifte i Venezuela. Och skamligt nog har såväl Ann Linde som företrädaren Margot Wallström lydigt ställt upp bakom herrarna i Vita huset för att heja på honom, och drar Sveriges en gång så goda rykte i Latinamerika i smutsen”, skriver Proletären. Venezuelas problem orsakas huvudsakligen av USA-blockaden. Vi ska vara Latinamerikas vänner – som på Schoris tid! http://proletaren.se/artikel/blackout-i-riksdagen-nar-ann-linde-drar-sverige-i-smutsen

Här är ljudinspelningen där Sarandaji och Bulletin-redaktionen flippar ut. Präktigt självmål. Ultrahögerns sista suck?

”Lär ditt barn att tänka självständigt” säger Svenska Dagbladet i reklamen för sin egen tidning. Ja gör det, och börja med att välja bort svd.

Koloniträdgårdar försvinner när den nya stadsdelen Källby ska byggas i Lund. Hur ska man få myndigheterna att förstå värdet av odlingstomter? Själv fick jag min koloni på Sångarevägen utbytt mot en parkeringsplats – utan att bli tillfrågad. Det var många år sedan nu men det sörjer jag fortfarande. Alla människor (utom byråkrater) har behov av grönska. Naturen är verklighetens original.

Det efterfrågas nu en vitbok om Vipeholm och institutions”vården” på 30, 40 och 50-talet. Jag såg det med egna ögon och förskräcktes. Lena Hallengren, gör slag i saken! Se även: ”Svältdöden på Vipeholm” – av Thomas Kanger. https://konstochpolitik.org/2020/12/03/svaltdoden-pa-vipeholm-av-thomas-kanger/

Lästips. Just nu läser jag Philip K. Dicks ”The Divine Invasion”. Den mest filosofiske sf-författaren av alla. Som vanligt är hans romaner bra även om jag gillar hans tidiga kortnoveller bäst. Jag tror jag har läst varje rad han skrivit. I denna bok går han in och ut genom olika verkligheter, och personerna följer efter. En viss Linda Fox, sångerska, har en nyckelroll. En kultbok. Rekommenderas!

Konsten: Philip K. Dick (1928-1982).

***

Citatet: ”Verkligheten är det som finns kvar när man slutat tro på den”. — Philip K. Dick, sf-författare (Blade Runner m.fl.).

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 13 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: