Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ATT FRIGÖRA MÄNNISKAN.

I dagens Sydsvenskan, 35:- lösnumret, är Avellan lite inspirerad. Men bara litet. Efter att i rask takt slagit in några öppna dörrar om covidkonspirationer kommer hon till kontentan: ”Alla har rätt till sina egna åsikter”. Jag vill påminna mig att jag hört det förut. Ja, alla utom de obstinata anarkisterna för risken finns att de har rätt så dom publicerar vi icke säger man på tidningsredaktionerna, liberala eller illiberala. Inga nya tankar här inte, vi lever ju i den bästa av världar så det där är helt överflödigt.

  • Sanningen är att de flesta inte vet vad vi ska ha samhället till eller varför. Under tiden slår vi in öppna dörrar. Och foliehattar finns i många varianter utom för de som helt saknar huvud.
  • Lund kommunfullmäktige sänder live. Gäsp. Sist jag bevistade ett sådant sammanträde blev jag utskälld av en SD:are bara för att jag var där. Då har jag viktigare saker för mig. Det börjar på R och slutar på n!
  • För att ta fel på kor och vildsvin måste man vara en erfaren jägare. Mannen friades i hovrätten. Nu väntar vi bara på att tjuvjägaren Karl Hedin också ska frias.
  • Mellofinalisten: Jag känner mig snygg (f´låt trygg) i mig själv! Ja nu vet hela världen det. Kvalitetsjournalistik nota bene.
  • Hjälp till att smitta stoppspridningen och svetta tänderna med fotsprit. Håll in, lägg ut! 

Och det var dagens Sydsvenska i kort sammandrag.

Konsten: Stencil graffiti.

***

Citatet: ”Om målet med samhällsutvecklingen skulle vara att vi alla skulle arbeta maximalt vore vi sinnessjuka. Målet är att frigöra människan till att skapa maximalt. Dansa. Måla. Sjunga. Ja, vad ni vill. Frihet.”  — Ernst Wigforss (1881 -1977) marxist, semisyndikalist och svensk socialdemokratisk finansminister.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 13 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: