Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

STRÅLANDE TIDER…

Minneapolis går med på att betala 27 miljoner dollar till George Floyds familj. Kommunfullmäktige röstade enhälligt för att lösa rättegången som Floyds familj väckte efter hans död under ett gripande (Al-Jazeera).

Kinas parlament gör om Hong Kong till sin egen avbild, skriver BBC. Ja, vem väntade sig något annat? Men motståndet fortsätter, månad in och månad ut.

Muséer, djurparker och nöjesparker kommer att få öppna för 500 personer åt gången 11 april (TT).

Slutförvaret för kärnavfall i Forsmark är beslutat. Det utsöndrar intensiv radioaktivitet i 100.000 år – men det försök som nu godkänts har varat i 20 år (!) Våra efterkommande kan räkna med en strålande överraskning. 

Konsten: ’nuff said!

***

Citatet: ”Det finns ingen anledning till att ett samhälle som består av rationella varelser, fullständigt empatiska till varandra och som inte har någon naturlig anledning att tävla, ska ha en regering, lagar eller ledare.” – Valerie Solanas, SCUM-manifestet.

3 kommentarer på “STRÅLANDE TIDER…

 1. Christer Brodén
  12 mars, 2021

  Citatet Valerie Solanas. Det samhälle jag sett har inte bestått av rationella varelser. Många jag mött har chockat mig med svårt oförnuft i sitt privata liv. De personer jag mest förväntat mig skulle visa mycket empati, visade sig helt sakna sådant. Även där har jag chockats. Och jag har sett prov på onaturlig tävlingslust, när det gällt att tillskansa sig kostsamma meningslösheter. Då har jag kanske inte chockats, men väl mått illa.

  Många underåriga barn skulle ha mått bra, om någon diktatorisk förmyndare tagit deras föräldrar i nackskinnet,”läst lagen” och klått upp dem.

  Somliga människor går det inte att tala med. Det gäller även utfattiga stackare, som röstar för att sänka skatterna. De drömmer nämligen om att bli miljardärer och vill förbereda sig.

  Var hittar jag ett sådant samhälle som Valeri talar om? Om det finns något sådant i någon avlägsen galax, skall jag försöka ta mig dit, om det visar sig finnas en återfödelse efter döden.

  Gilla

  • Konst & Politik
   14 mars, 2021

   Hej Christer. Jag delar Solanas hopp och längtan; mänskligheten är ännu inte helt fördärvad.Auktoritära vuxna är olämpliga som föräldrar. Det finns sådana samhällsbildningar du talar om över hela världen, större eller mindre, här är en länk till en lång lista.

   https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_anarchist_communities

   Bara att välja! Tibetansk buddhism ser reinkarnationen som ett faktum så jag håller tummarna för dig i nästa liv. 🙂 ❤

   Gilla

  • Konst & Politik
   31 mars, 2021

   Mer om detta i nästa replik.

   Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 12 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: