Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

NAZIFÖRBUD FUNGERAR.

”Skjut tills de är döda”: Poliser som flydde från Myanmar avslöjar order. Poliser som flydde till Indien ger förstahandsredogörelser för hur militären beordrade dem att skjuta fredliga demonstranter (Al-Jazeera).

Efter att den nazistiska Nordiska motståndsrörelsen förbjöds i Finland har verksamheten krympt betydligt. Det säger både polisen och den forskare inom högerextremism som Svenska Yle har talat med. Verksamheten syns fortfarande på vissa nätforum, men aktivisterna har svårare att få in pengar och flera medlemmar har slutat (svenska Yle). Förbudet har alltså fungerat som det var tänkt, och skulle antagligen ha samma effekt på svenska NMR.

Om nazistiska dödslistor och den svenska polisen. Så händer det återigen – antifascister informerar mig om att jag finns med på ännu en högerextrem dödslista medan polisen inte bemödar sig om att göra det och detta har då tyvärr hänt flera gånger tidigare samtidigt som andra som har funnits och finns med på sådana namnlistor har informerats om det av polisen (i alla fall som jag förstår det), skriver Tobias Hübinette. https://tobiashubinette.wordpress.com/2020/03/07/nazister-polisen-brottsutsatthet/

Dagens genomsnittspensionär går miste om 4 500 kronor i månaden. Det visar en ny undersökning från försäkringsfacket Forena, som kallar de pågående pensionsreformerna ”helt otillräckliga” (Flamman).

Konsten: Banksy.

***

Citatet: ”Socialismen är människans positiva självmedvetande.” — Karl Marx, (1818-1883) ekonom, filosof, i: De ekonomisk-filosofiska manuskripten (1844).

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 10 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: