Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

NO JUSTICE NO PEACE.

En intervju om efterlivet och ut-ur-kroppen-upplevelser med psykiatrikern Bruce Greyson. ”När jag frågar honom vad hans nuvarande logiska förståelse är, ser han uppgiven ut. ”Det verkar mest troligt för mig att sinnet på något sätt är separerat från hjärnan”, säger han, ”och om det är sant kan det kanske fungera när hjärnan dör.” Sedan tillägger han: ”Men om sinnet inte finns där i hjärnan, var är det då? Och vad är det?” (The Guardian). Svaret är frestande: Själen. Atman. En immanent egenskap i universum som omfamnar och finns i allt och alla. En sanning som var känd i Indien redan för 3000 år sedan. Börjar vetenskapen komma ifatt?https://www.theguardian.com/society/2021/mar/07/the-space-between-life-and-death

C:a 1000 konspirationsteoretiker demonstrerade i Stockholm idag mot coronarestriktionerna. Osolidariskt och okunnigt. Var och en som inte vaccinerar sig höjer sjukdomsrisken både för sig själv och för alla andra. På en punkt håller jag dock med dem: ”Staten är en maffia”. När vaccinationerna är avklarade kan restriktionerna hävas.

Konsten: No Justice No Peace.

***

 Citatet: ”Anarkismen är den enda okorrumperade rörelsen!”. — Nisse Lätt  (1907 – 1988) spanienveteran, anarkist och agitator.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 7 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: