Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

HELIGA TERESAS EXTAS.

Indiens status som fritt land har förändrats till ”delvis fritt”, enligt en årsrapport om globala politiska rättigheter och friheter. Medborgerliga friheter i Indien har minskat sedan premiärminister Narendra Modi kom till makten 2014, sade Freedom House i sin rapport Democracy under Siege (BBC).

Förbud av nazistiska organisationer. Det har provats i flera länder och fungerar utmärkt. Det är INTE ett ”sluttande plan”. Förbudet av NSDAP i november 1923 fungerade alldeles utmärkt. Rörelsen splittrades. Det var hävningen av förbudet i februari 1925 som var misstaget (Mikael Nilsson på facebook).

Sverigedemokraterna har tappat var tredje väljare på ett år. Det visar nya opinionssiffror från Skop. I januari 2020 nådde Sverigedemokraterna hela 23,1 procent i opinionen. Nu ett drygt år senare ligger siffran på 15,5 procent. Ett rejält underbetyg i jämförelse med SD:s valresultat 2018 dе partiet fick 17,5 procent (Aktuellt Fokus). https://aktuelltfokus.se/en-tredjedel-av-valjarna-har-lamnat-sd/

Polisen blir ett parallellsamhälle där brottsligheten får frodas mer rationellt och riskfritt eftersom eventuella brott utreds internt inom polisen”. Börje R P Carlsson i Magasinet Paragraf.

Konsten: Bernini: Den heliga Teresas extas, 1652. Skulpturen som är en av Berninis mest kända återger en scen från helgonet Teresa av Ávilas mystiska skrifter där en ängel genomborrar hennes hjärta med den gudomliga kärlekens pil. I taket ovanför skulpturen finns ett ljusinsläpp som förstärker effekten. Verket finns i kykan Santa Maria della Vittoria i Rom.

***

Boktips: Sven-Axel Månsson och Svante Lundberg: Den politiska generationen: Kontinuitet och förändring 1968–2018. Arkiv 2021.

Citatet: ”För att vara en revolutionär måste du vara en mänsklig varelse. Du måste bry dig om människor som inte har någon makt.”  —Jane Fonda, skådespelare, aktivist, feminist.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 4 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: