Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

LUNDS FOLKVALDA VANDALER.

FBI: s direktör anser att rasmotiverade inhemska extremister som vita supremacister är det ”största hotet” som amerikanerna står inför, när nationen fortsätter att lära sig mer om sådana människor som begick det dödliga upproret i USA: s huvudstad förra månaden (The Independent). ”Inhemsk terrorism” är nu huvudfokus, inte al-Qaida. Sent ska syndaren vakna.

Den blodiga uppgörelsen mellan högerextrema White Boys och fotbollsfirman Djurgårdens Yngsta skedde i Stockholmsområdet den 20 februari. Slagsmålet skedde på en överenskommen plats, en så kallad ”boxzon” (Expo). Måtte lagen om förbud mot rasistiska organisationer komma snart! Det är inte klokt att nazister ska sätta sin prägel på gatulivet i huvudstaden. Kom till Lund för ett studiebesök – här vet vi hur man handskas med rasister.

***

Jag var nere på stan här i Lund och stannade upp i förskräckelse på Clemenstorget. Här har man röjt! Spårvägen – som inte fungerar – får motivera denna totala förstörelse: en jättelik cementplatta har ersatt dammen, planteringen och minst hälften av platanträden. Skulpturen ”Eos den rosenfingrade” som kostade en smärre förmögenhet är borta. Inte nog med att man förstört Carlssons Trägård, kv. Galten och Gamla Café Athen, nu har man vandaliserat Clemenstorget också. Men politikerna – av alla nyanser – fick sin vilja igenom mot befolkningsmajoritetens opinion och det var huvudsaken. Skäms! Det ser fördj-vligt ut. Och Sydsvenskan blundar, håller för öronen och tiger, men som totalt oberoende skribent kan jag säga vad jag tycker.

***

Konsten: Bokomslag. “Common Futures: Social Transformation and Political Ecology” av Yavor Tarinski och Alexandros Schismenos. Black Rose Books 2021.

***

        Citatet: ”Den ideale liberalen är enbent så han slipper bestämma vilket ben han ska stå på”. — Anonym.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 3 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: