Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

NÄR MAN TALAR OM TROLLEN…

Polisen i New York använder nu en polishundsrobot, Digidog, till att patrullera Brooklyn, Queens och Bronx. AOC varnar för denna Robocop-utveckling; pengarna borde gå till skolorna istället. Förr eller senare kommer Digidog att kunna skjuta misstänker hon (The Guardian).

Spridningen av COVID-19 över allt på planeten hotar oss alla, men Big Pharmas monopol på vaccinförsörjningen säkerställer att människor i större delen av världen inte blir vaccinerade. I denna situation uppmanar vänsterpersoner som Jean-Luc Mélenchon, Rafael Correa och den tidigare brasilianska presidenten Lula regeringarna att upphäva patenten och se till att vaccinerna distribueras så billigt och snabbt som möjligt (Jacobin Magazine). https://jacobinmag.com/2021/02/open-letter-covid-vaccine-melenchon-correa-lula

Gorbatjov hyllas av Putin på 90-årsdagen med översvallande beröm. För andra var han början på slutet… Och Jeltsin var slutet.

Nej, nej, nej. Socialdemokraterna har inga ”trollfabriker”. KD är helt desperata – det som ”brunsmetar” är Ebbas självskadebeteende och ingen annan behöver hjälpa till. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/6zl3P8/kds-attack-pa-s-har-egna-trollfabriker

Konsten: Banksy.

***

Citatet: ”Ingen kan stå över de kämpande klasserna, eftersom ingen kan stå över människorna. Samhället har inget gemensamt språkrör, så länge det är kluvet i kämpande klasser. För konsten innebär ‘att vara opartisk’ bara att tillhöra den härskande klassen”.— Bertold Brecht.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 2 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: