Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

MILITÄREN = TERRORISTER.

Regeringen i Myanmar har 1/3 2021 terroriststämplat landets militär på grund av statskuppen. https://crphmyanmar.org/declaration-of-terrorist-group/

Anmälningarna mot poliser som misstänks för våldsbrott i tjänsten ökade under fjolåret, visar nya siffror från särskilda åklagarkammaren. Anmälningarna har ökat från 814 år 2019 till 888. Jämfört med 2018 rör det sig om en större ökning – då anmäldes 643 fall (svt). Antalet dödsskjutningar räknat från 1990 är nu 43 med det senaste fallet 28/2 2021. https://konstochpolitik.org/2016/05/12/svenska-polisens-dodsskjutningar-1995-2016/

Victoria Tiblom (SD) säger i Sydsvenskan att ”Lunds kommun är ett av våra svagaste fästen”. Ja, och så ska det förbli. Rasister har ingen funktion att fylla och särskilt inte i Lund med sin antirasistiska rörelse och historia. https://konstochpolitik.org/2011/06/23/betydelsen-av-30-november/

Konsten: Tempel i Bagan, Myanmar.

***

Citatet: ”Jordens värsta dråpare och den främsta orsaken till dålig hälsa och lidande på den här planeten är listad alldeles i slutet av den Internationella Klassifikationen av Sjukdomar. Den är tilldelad koden Z59.5 – extrem fattigdom”.   — FN:s Världshälsorapport 1995 – sammanfattning.

***

2 kommentarer på “MILITÄREN = TERRORISTER.

 1. Björn
  3 mars, 2021

  Gäller se upp här med……Att det fanns interneringsläger i Sverige under andra världskriget är relativt känt. Vad som är mindre känt är att det även fanns koncentrationsläger, med straffarbete och beväpnade vakter.

  I de så kallade ”slutna förläggningarna” sattes folk inte för vad de gjorde, utan för vad de var – till exempel antinazister.

  Gilla

  • Konst & Politik
   29 mars, 2021

   Ja det kunde man ge sig f-n på. Och en av antikommunisterna som brände ner Norrskensflamman + 5 personer som dog var – folkpartist!

   Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 2 mars, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: