Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

LÅT KRONORNA FALLA OCH KOSTYMERNA BRINNA.

Gripandet av rapparen Pablo Hasél, 32, har satt igång massiva kravaller i Spanien. I Barcelona har sopcontainrar satts i brand och banker har stormats. Drygt 100 personer har gripits.  På fredagskvällen gick spanjorerna ut på gatorna för fjärde kvällen i rad. Gripandet har också satt i gång en het debatt om yttrandefrihet i landet; det är inte första gången som twittrare dömts till fängelse. Protester har brutit ut i bland annat Barcelona och Madrid (AB). Om Pablo Hasél se förra krönikan: https://konstochpolitik.org/2021/02/22/free-pablo-hasel/

”Pablo Hasél kidnappad av statsterrorister. Total amnesti!” (AFP).

Citatet: ”Hans majestät representerar inte vår klass // Låt kronorna falla och kostymerna brinna.”-– Pablo Hasél.

WHO-topp varnar för kapitalismens konsekvenser (Aktuellt Fokus). https://aktuelltfokus.se/who-topp-varnar-for-kapitalismens-konsekvenser/

Varje vecka avslöjas en ny nazistcell inom den tyska militären eller polisen och frågan är vem som i dag skrattar åt det gamla påståendet att förbundsrepubliken blivit Tredje rikets efterföljare. Inte de tyska antifascisterna i alla fall” skriver Erik Haking i en filmrecension (Flamman). Själv är jag också nyfiken på i vilken grad den svenska polisen och militären är infiltrerad av nazister. I USA har FBI beskrivit nazi-infiltration inom poliskåren och rättsväsendet som ett stort och växande problem. Hur ser det ut i Sverige?

Konsten: Björn Erling Evensen: Figurkomposition, 1952. Nyss avlidne konstnären Evensen är mest känd för sina minimalistiska skulpturer; jag föredrar hans tidiga målningar.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 22 februari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: