Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

POLISENS DÖDSSKJUTNINGAR.

Alexandria Ocasio-Cortez har kritiserats för sin Instagram-video förra veckan som berättar om Capitol-upploppet. Men AOC visade exakt hur en vänsterpolitiker ska agera: modig, äkta och vägra att retirera inför högerhot (Jacobin Magazine). Rättegången mot Trump inleds idag.

Poliser skjuter i en allt vidare omfattning men det är nästan aldrig gangsters eller banditer som skjuts utan oftast handlar det om sjuka människor där polisen redan från ingripandeögonblicket vet att objektet är en sjuk människa som behöver vård./…/Sedan år 2013 har polisens dödsskjutningar fyrdubblats jämfört med åren innan.Det måste bli reaktioner på de värsta avarterna av polisskjutningar. Det måste vara något fundamentalt fel på utbildning och organisation i en kår som med antal dödsskjutningar per capita slår de flesta länder i Europa (Magasinet Paragraf). 

1990-2021 har svensk polis dödsskjutit 43 människor och dödat ungefär lika många på andra sätt. https://konstochpolitik.org/2016/05/12/svenska-polisens-dodsskjutningar-1995-2016/

Sjukvården är den viktigaste politiska frågan anser svenska folket i en undersökning från Novus (svt). Årets Ottar-pris går till ockupanterna av Sollefteå sjukhus (Arbetaren).

Konsten: S. Jacobson: Time. Opp 2017.

***

Citatet: ”Jag förstår smärtan hos den amerikanska arbetarklassen eftersom jag själv har upplevt den smärtan”.— Alexandria Ocasio-Cortez.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 9 februari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: