Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

DET GÅR BAKÅT FÖR BORGARNA.

Kanada terrorstämplar de fyra högerextrema grupperna Proud Boys, The Base, Atomwaffen Division och Ryska imperiska rörelsen tillsammans med nio militanta islamistiska grupper. Flera av grupperna har kopplingar till Sverige (Expo). Terrorstämpla NMR och Nordisk Styrka, Sverige!

Den ryska situationisten och feministen Maria Aljochina i Pussy Riot greps när hon deltog i massdemonstrationerna mot den ryske presidenten Vladimir Putin i slutet av januari (SDS). Heja Pussy Riot!

Greta och de indiska böndernas uppror. ”Jag är fortfarande för #StandWithFarmers och stöder deras fredliga protest. Ingen mängd hat, hot eller kränkningar av de mänskliga rättigheterna kommer någonsin att förändra det”. #FarmersProtest  – Greta Thunberg (@GretaThunberg) 4 februari 2021. (Al-Jazeera). Böndernas uppror är en mäktig massrörelse mot den korrupta högerregimen och nyligen strejkade de tillsammans 250 miljoner (!) indier.

Under hela pandemin har folk med mycket pengar att förlora bråkat för att ta bort restriktionerna som minskar spridningen av Covid. – Workers Solidarity Movement (Ireland). Det känns igen även på andra häll. Vi måste bli av med de rika!

KD mot episkt haveri – ljuger om nazismen och varnar för kupp av Löfven. Nu väller allt fram. Hitler var jättevänster! Hur kan vi veta att Löfven kliver åt sidan om han förlorar valet!? Jag vet inte om jag någonsin sett något liknande. Partiet har fullständigt tappat koncepterna skriver Andreas Gustavsson i ETC. Ett sjunkande skepp.

Nära 60 procent av väljarna har övergett (L). I den senaste väljarbarometern från Aftonbladet/Demoskop säger 2,3 procent av väljarna att de skulle lägga sin röst på Liberalerna om det vore val i dag. Partiet behövs tydligen inte.

Konsten: Ulf Ivar Nilsson.

***

Citatet: ”Det är bara för dem utan hopp som hoppet givits oss”. —Walter Benjamin (1892-1940) filosof.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 5 februari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: