Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

FÄNGSLADE FÖR TANKEFEL.

USA-administrationens War on Terror urartade som bekant på ett tidigt stadium och skapade betydligt mer terrorism än det motverkade. På Guantanamo sitter fortfarande påstådda terrorister olagligt inspärrade och Mellanöstern är destabiliserad sedan 20 år. Men frågan är om inte Kinas långsamma folkmord på de muslimska uigurerna med samma lösa förevändning tar priset. 

Omkring en miljon sitter nu i ”omskolningsläger” med tortyr, våldtäkt, sterilisering och massiv indoktrinering. Deras brott är ”tankefel” –  Orwell suckar djupt. Deras kultur och religion (och helst de själva) ska utraderas och ersättas med Han-kinesisk dyrkan av diktatorn Xi. Det bästa vore förstås om både uigurerna och tibetanerna blev självständiga – som de en gång var. New York Times publicerar hemliga myndighetsdokument, BBC gör ett ingående reportage från provinsen Xinjiang där ”omskolningscentra” växer upp som svampar ur marken och en hel folkgrupp betraktas som terrorister trots att de enstaka militanterna sedan länge flytt utomlands. Diktatorn Xi har sagt att uigurerna skall behandlas ”utan någon som helst nåd”. Så mycket för den kapitalismkommunismen och dess pyramidala Parti.

”Samtalskompassen”, Säpo och ”Samordnaren mot våldsbejakande extremism” vill säkert göra ett inspirerande studiebesök i Xinjiang.

En tingsrätt i den vitryska huvudstaden Minsk dömde en grupp aktivister från Food Not Bombs till 15 dagars fängelse. Några av aktivisterna fick också betala 440 euro i böter. Deras ”brott”: att distribuera gratis mat och medicinsk vård till dem som behöver det. (Freedom News).

Louise Wallenblad som satt som ersättare i Nacka kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna och var ledamot i den lokala partistyrelsen, har varit aktiv i en nazistisk chatt. Telegram-chatten är kopplad till nazistorganisationen Nordiska motståndsrörelsen (Expo).

Konsten: Julius LeBlanc Stewart: Reading, 1884. Wikiart.org.

***

Citatet: ”Efter realsocialismen kom realliberalismen och den är inte vacker att se. Kapitalismen behöver inte längre visa ett mänskligt ansikte”.  — Åsa Linderborg i Proletären, aug. 2018.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 4 februari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: