Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

EN KVARTS MILJARD I STREJK.

Fler än en kvarts miljard arbetare, bönder och andra anställda, samt arbetare i den informella sektorn, slöt upp i gårdagens jättestrejk i Indien, utlyst av tio centralorganisationer mot premiärminister Narendra Modis arbetarfientliga politik (Proletären). http://proletaren.se/artikel/250-miljoner-strejkade-i-indien

Chefer och administrativ personal i Burlöv erbjöds vaccin mot covid-19 i strid med prioriteringsordningen. I Svedala har bland andra socialchefen fått en dos. – Jag tycker inte att man har agerat rätt, säger Region Skånes vaccinsamordnare Maria Landgren (SDS). Nej det är nog det minsta man kan säga. Budskapet är ”jag är chef så mitt liv är mer värt än ditt”. Detta har hänt även på andra håll som på Karolinska i Stockholm. Alla som tränger sig före i vaccinationskön bör avskedas direkt. Korruption hör inte hemma i Sverige. Det gör däremot solidaritet.

Konsten: Moebius.

***

Citatet: ”Mitt i vintern upptäckte jag att det fanns en oövervinnlig sommar inom mig. Och det gör mig glad. För det säger att hur mycket världen än trycker ner mig finns det inom mig något starkare, något bättre, som trycker tillbaka.”   — Albert Camus (1913-1960) författare, filosof, anarkist.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 3 februari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: