Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

PUTINS PALATS.

”Aleksej Navalnyj är den ryske oppositionspolitikern som förgiftades med nervgiftet novitjok men räddades på en specialistklinik i Tyskland. Nu är han tillbaka i Ryssland med siktet inställt på att fälla Putin och Rysslands gator kokar till stöd för Navalnyj. Men han är också aktivisten som är dömd för bedrägeri, gått med i extremnationalistiska marscher och anklagas för att vara rasist. Hur mycket hjälte är Putins fiende Aleksej Navalnyj egentligen?” frågar Svt:s Utrikesbyrån.

Han har bara sin karisma och ingen organisation; Ryska Kommunistpartiet är den största och viktigaste oppositionen. Men han har onekligen gjort ett scoop av ”Putins Palats”, en extrem lyxanläggning vid Svarta Havet. Varför skulle Putins eget livgarde vakta det om det inte var hans? Korruptionen i Ryssland är enormt utbredd och han har inte gjort något åt den utan själv berikat sig.  Efter kapitalismens återinförande har de flesta blivit fattigare – utom oligarkerna. Folk är såklart förbannade men rysk polis och militär slår stenhårt ner på minsta gatuprotest och själv har Navalnyj just dömts till drygt tre års fängelse. 

Lita aldrig på en politiker – de är yrkesljugare allihop. Fortsättning följer!

***

Malmö Anarkistiska Bokmässa. Tillsammans genom pandemin mot befrielsen! -En diskussion om upplevelser, trauma och kamp. När: 2021-02-02 19:00. Var: Online, Online. http://twitch.tv/malmoanarkistiska  — anarchistbookfairmalmo@riseup.net.

Louise Erixon (SD) har gnällt på höga politikerarvoden. Nu höjs hennes arvode med 18 216 kronor (Aktuellt Fokus). Alla högerpolitiker är skenheliga hycklare i varierande grad men SD är värst. Urk.

Konsten: S. Jacobson: Utan titel, opp 2010.

***

Citatet: ”IS-soldater är mycket lätta att slå ihjäl”  — Joanna, 23, som krigar mot Islamiska Staten, världens mest fruktade terrorgrupp. 

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 3 februari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: