Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ACAB, FTP.

Protesterna mot Putin och hans misstänkta lyxpalats och mordförsök på rivaler fortsätter runt om i Ryssland. Tiotusentals demonstrerar och tusentals har gripits med brutala metoder. Putin har tidigare förföljt bland andra Pussy Riot och ryska anarkister. Se vad ni fick istället för socialism, arma folk.

Militärkupp i Myanmar. Aung San Suu Kyi och andra personer har omhändertagits av militären. Suu Kyi fick Nobels fredspris men blev senare kritiserad för passivitet under folkmordet på landets minoritetsgrupp rohyngierna. Fredspriset har en lång historia av tvivelaktiga utnämningar, som Henry Kissinger, ansvarig för Vietnamkriget och sydafrikanske politikern F.W. de Klerk.

Malmöpolisens PR-film ”Den tunna blå linjen”. ”Det vore banbrytande, ja sensationellt, om public service producerade en serie i vilken en statlig organisation, så i grunden präglad av maktfullkomlighet och förtryck, skildrades öppet och verklighetstroget” skriver Nicolas Lunabba i organisationen HelaMalmö (ETC). Just så har jag och många andra upplevt denna  oblyga romantisering av polisyrket. Rasister. ACAB. FTP. Skaffa er ett hederligt yrke.

Konsten: S. Jacobson: Oval. Opp 2010.

***

Citatet: ”Jag tycker helt ärligt att det är rätt, låt staden brinna till dess att rättvisa har skipats”. — Demonstranten Mikayla om upploppen efter polismordet på George Floyd, maj 2020.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 1 februari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: