Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

LÅT DE ENSAMKOMMANDE STANNA!

Den nya amerikanska presidenten Joe Biden har gått i krig mot kol, olja och naturgas med en beslutsamhet som har överraskat alla.”Han kommer att göra mer framsteg i frågan än någon tidigare president” säger John Kerry (BBC). Med USA (som står för en stor del av koldioxiden) med på klimattåget finns det hopp.

Kerala, en stat i Indien, är en anomali bland utvecklingsländer. Kerala har en befolkning så stor som Kaliforniens och en årlig inkomst per capita på mindre än $ 300. Men dess spädbarnsdödlighet är väldigt låg och läsförmågan bland de högsta på jorden. Även om det mestadels är ett land som är täckt av ris, står Kerala statistiskt ut som ett Mount Everest av social utveckling. – Bill McKibben, miljöaktivist och författare (Counterpunch). Ekonomisk rättvisa är vägen framåi.

Låt de ensamkommande stanna – vi tjänar på det! Sverige tjänar på att låta de ensamkommande flyktingbarnen stanna, skriver Peter och Birgitta Lundström (GP). Utöver de självklara humanitära motiven. https://www.gp.se/fria-ord/låt-de-ensamkommande-stanna-vi-tjänar-på-det-1.40610686

KD och M duckar frågor om antisemitism hos SD: ”Ingen kommentar”(ETC). Judehatande liberaler!

Konsten: Odd Nerdrum: On revier.

***

Citatet: ”Om vi en gång, och under så lång tid – levt i harmoni med naturen och med varandra, bör vi kunna göra det igen. Katastrofen vi nu omfattas av har djupa rötter, men vårt tidigare tillstånd av naturlig anarkism är en större del av vår gemensamma historia”.   — John Zerzan (f. 1943) anarkoprimitivist.

***k

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 31 januari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: