Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

OMFATTANDE PUTIN-PROTESTER.

Det snöar vackert i Lund för första gången och vintergäcken är redan på spräng. Men måtte denna coronavinter snart ta slut!

En rapport från anarkister i Ryssland, som beskriver situationen där under protesterna den 23 januari, där tiotusentals över hela landet samlades som svar på gripandet av oppositionsledaren Aleksei Navalny – ett uttryck för ilska som går mycket djupare. Den här artikeln publicerades först av Crimethinc. I dag den 23 januari har en gnista tänts i Ryska federationen. Från Moskva till Ulan-Ude har tiotusentals strömmat ut på gatorna för protester mot Putin, korruption och förtryck. Vid första anblicken kan dessa demonstrationer verka som samma oppositionsprotester som startar varje gång en framstående oppositionskandidat undertrycks akut. Men för oss på marken känner vi att något har förändrats. (Libcom) https://libcom.org/news/letter-russia-protests-january-23-24012021 

Hyllningar till slavhandlare och kolonialister borttagna över hela Storbritannien. Nästan 70 minnesmärken döptes om eller har tagits ned sedan förra somrarnas Black Lives Matter-protester (The Guardian).

En domstol i Nederländerna beordrar oljejätten Shells dotterföretag i Nigeria att betala ut kompensation till bönder för att ha förorenat mark i två byar genom oljeläckage (AB).

Aktuellt Fokus avslöjar. Förintelseöverlevaren Hedi Fried näthatas och hånas av SD-medlemmar i Jimmie Åkessons fanclub på Facebook.“Deportera henne”, “Indoktrinerad”, “Förvirrad” och “Kärring” är bara några av de kommentarer som haglar över Förintelseöverlevaren Hedi Fried i Facebookgruppen, ”Sverigedemokraterna och Jimmie Åkessons trogna vänner”. I inlägg efter inlägg utsätts Fried för grova hån och hätska utfall inför gruppens 16 500 medlemmar (Aktuellt Fokus).

Konsten: S. Jacobson: Ovaler, opp 2010.

***

Citatet: ”Tillväxt för tillväxtens skull är cancercellens ideologi”. — Edward Abbey (1927-1989).

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 30 januari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: