Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

NYA STORA SD-SKANDALER.

Medborgarrättsrörelsen Black Lives Matter Global Network Foundation tilldelas 2020 års Palmepris på 100 000 $. Rörelsen grundades av Patrisse Cullors, Alicia Garza  och  Opal Tometi (AB). Välförtjänt.

Högerextrema ”Proud Boys” har terroriststämplats i Canada. USA väntas följa efter. (Huffington Post). Högern är terrorhotet.

Hade det inte varit för president Bolsonaro hade vaccinationen startat tidigare, säger mikrobiologen Joana Angélica Barbosa Ferreira. (DN). Bort med honom – det gäller livet!

Den bedrägerihärva i Kronobergs län, där bland annat en tidigare SD-politiker och en elitdomare i fotboll står åtalade för grovt skattebrott och penningtvätt, har kopplingar till en bedrägerihärva som beskrivs som den största i Sveriges historia. Det handlar om miljarder. Det framgår av det förundersökningsprotokoll som Proletären tagit del av. (Proletären). Se även; C:a 500 SD-skandaler.

Och en lokal SD-politiker menar att vi står inför ett stundande inbördeskrig. På sociala medier kallar hon regeringen förrädare och ”yrkar på dödstraff”. När Expo kontaktar henne säger hon att hon lämnat politiken. Samtidigt har hon kvar sin ersättarplats i ett kommunfullmäktige i Stockholmsområdet (EXPO). Se även; C:a 500 SD-skandaler.

Konsten: S. Jacobson: Sunset Valley. opp 3010.

***

Citatet: ”Socialismen vill återge åt folket vad kapitalisterna en gång tillägnat sig på folkets bekostnad. Expropriationen av dem, som hittills exproprierat folket, expropriationen av expropriatörerna, är därför den första förutsättningen för ett socialistiskt samhälle”.  — Otto Bauer, 1919.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 29 januari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: