Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

DEN GRÖNA MUREN.

BBC Future berättar om ”den gröna muren” av växtlighet som planteras tvärs över Afrika från kust till kust för att hejda ökenspridningen. Man använder bland annat nano-lera, som binder med ökensanden och håller kvar fuktigheten så det går att plantera. Och man planterar torktåliga träd som Baobab vars frukter dessutom ger en lokal inkomst. Ett fantastiskt projekt på gränsen till Sahara som kommer att pågå i generationer.

Biden återupptar biståndet till Palestina. År 2018 drog Trump in USA:s årliga bistånd på nära tre miljarder kronor i till palestinska flyktingar. Nu har Joe Biden annonserat att biståndet ska återupptas – och den nya presidenten ska sträva efter en tvåstatslösning (ETC). Bistånd är bra men själv tycker jag att alla palestinier som Israel fördrivit under Nakba 1948 också borde få återvända och där bygga upp sitt eget land.

Konsten: S. Jacobson: Pearl/Moon/Shell. Opp 2019.

***

Citatet: ”Jag brukade stå framför den lilla tamburspegeln och se djupt in i mina sorgsna blå ögon medan jag försökte genomtränga mitt livs hemlighet. Med nosen i tassarna framsuckade jag: Ensam! Hårda Värld! Ödet är min Lott! och andra sorgliga ord tills det kändes lite lättare”. — Tove Jansson konstnär, författare (1914-2001).

***

I övrigt anser jag att det alltid är lika roligt att läsa Veckobladet i Lund och studenttidningen Lundagård. Varför Sydsvenskan är så mycket sämre trots större resurser är en gåta, men att klippa banden med (L) skulle säkert ha en välgörande.inverkan på innehållet. Vänstern har de bästa journalisterna.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 28 januari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: