Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

BRYT 08-CENTRALISERINGEN!

SDs högerextrema utveckling. ”Exakt24 – en ‘nyhetskanal’ som drivs av bland annat Erik Almqvist, mest känd för järnrörskandalen och sin flytt till Ungern, och Sanna Hill. Ni vet hon som i en TV4-intervju, då som nämndeman för Nationaldemokraterna, vägrade svara på frågan om hon tror att Förintelsen ägt rum och om demokrati är ett bra system. Samma person som också skrivit för nazistiska Nordiska motståndsrörelsens hemsida” (Expo). SD är numera i allt högre grad nära allierad med övriga högerextremister.

Förintelsemuseet hade bäst kunnat placerats i Malmö, dels av historiska orsaker som De Vita Bussarna 1945, dels för att det kunnat motverka nazismen, antisemitismen och SDs ”judar kan inte vara svenskar” i denna landsdel. Istället ska det placeras i Stockholm – som allting annat frestas man att säga. Skåne är lika välbefolkat som Mälardalen men inflytandet är betydligt mindre. Bryt med 08-centraliseringen!

Astra-Zenica får kritik för uteblivna leveranser av Covid-19-vaccin. Kontraktsbrott, skandalöst. Men vaccineringen fortsätter. Förr eller senare är vi alla vaccinerade och då är det coronas tur att kila runt hörnet.

Det svenska svårmodet” som dramatikerna Bergman och nyss avlidne Norén sysslade med attraherar mig inte, jag försöker hålla melankolin på avstånd på det personliga planet. Då föredrar jag Strindberg, alla gånger. Och utanför Sveriges gränser Dario Fo.

Konsten: Rochelle Blumenfeld: Hanging on, 2018. Wikiart.

***

Citatet: ”Jag skäms för att en sån som Söder (sd), en liten diktatorstyp i folkdräkt, ska sitta och drämma klubba i bord i Sveriges riksdag”. — Ulf Lundell, författare, musiker på bloggen Badgers Drift.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 27 januari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: