Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

RÄTTEN TILL SAMLEVNAD.

Senator Bernie Sanders säger att det omfattande lidande som den pandemiorsakade ekonomiska krisen har gett upphov till har gjort det ”moraliskt tvingande” att höja USA: s minimilön till 15 dollar i timmen. Och i en intervju med Guardian säger Sanders och andra lagstiftare som strävar efter en högre minimilön att chanserna att införa ett lägsta $ 15 är bättre än någonsin tidigare (The Guardian). Och 9 februari startar den parlamentariska rättegången mot Trump.

Mikael Mery Karlsson som doktorerat på avhandlingen ”Gå eller rulla – alla vill knulla” pekar på att LSS, lagen om särskilt stöd till funktionshindrade, som stiftades på 90-talet innebar en enorm förbättring för funktionshindrade på alla plan, inklusive sexualiteten. Men lika revolutionerande som LSS-lagen var i de funktionshindrades liv på 90-talet, lika förödande var de nedskärningar som kom på 2010-talet. – Kampen mot nyliberala nedskärningar skulle därför kunna beskrivas som en av vår tids viktigaste sexualpolitiska frågor (lu.se).

Funkiskampen har gamla anor här i Lund med gruppen  ”Antihandikapp” som först i sitt slag redan på 70-talet. Den kampen är om möjligt ännu viktigare i dag och ett tillskott är debatten om neurodiversitet som en väg ut ur stigmatiseringen. https://sv.wikipedia.org/wiki/Autism

Konsten: D. G. Rossetti: Skiss till Syriaca.

***

Citatet: ”Eftersom makten har makten inympar den dagligen i oss att vi inte kan leva utan maktutövning från ovan. Det tror jag att vi kan, det tror jag är framtiden”.   — Maria-Pia Boëthius (f. 1947), författare.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 26 januari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: