Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

GRATIS VÅRD FÖR ALLA!

Situationen i Ryssland påverkar inte bara detta land och de närmaste post-sovjetiska länderna. Putins regim stöder många högerpolitiska rörelser i Europa och skapar militära konfliktzoner överallt; hans paramilitära grupper verkar i många länder från Ukraina till Centralafrikanska republiken. Mord på oppositionsledare eller bara personliga fiender inträffar regelbundet i olika länder. Det är viktigt att vara beredd på kommande protester och det efterföljande förtryck som definitivt kommer att inträffa.

Dagens händelser visar dock att människor är redo att gå hela vägen för att förändra sin framtid! (Crimethinc). Stöd anarkisterna i Ryssland!

Joe Biden vill göra vården ”säker för alla”. Han borde göra den gratis för alla! (Jacobin Magazine).

Att Björn Söder inte förstår allvaret i vad abortmotstånd gör mot kvinnor, och att sådant motstånd gör att kvinnor tvingas ta till osäkra metoder som är rent av livsfarliga, det utgör ett hot mot kvinnors liv och hälsa. Jag insinuerar inte att det är kvinnohat, jag säger det väldigt klart och tydligt: det är rent kvinnohat (Sofia Jarl i AB). Och det är inte första gången, SD.

Konsten: Courtesy Johanna Aaltos underbara måleri.

***

Citatet: ”Ebba Busch är idag den ledande politikern i Sverige när det handlar om att ljuga bort den egna politiska verksamheten och partiets i praktiken nyliberala agenda som varit så förödande för Sverige och svenskarna” (Proletären).

***

3 kommentarer på “GRATIS VÅRD FÖR ALLA!

 1. Björn
  26 januari, 2021

  Min Ryske vän skrev detta till mig idag jag vill det ska va orginal så översätter inte,,,,,,Have you seen news whats happens in Russia these days? They found the Putin’s palace for a 100.000.000.000$ near Black Sea

  Gilla

  • Konst & Politik
   26 januari, 2021

   Ja det har jag sett Björn. Putin förnekar att det är hans men att han blivit miljardär på det ryska folket är ett faktum så det kan säkert vara hans.

   Gilla

  • Konst & Politik
   29 mars, 2021

   Yapp. Money talks.

   Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 25 januari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: