Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

FEMINISM I KINA.

Feminism i Kina. Kinas ”Punchline Queen” Yang Li är inte främmande för kontroverser. 29-åringen är nu en av landets mest kända komiker och har under de senaste månaderna blivit berömd i en kinesisk tv-show som heter ”Rock and Roast”. Varje vecka, inför en nationell publik på miljoner, tar hon upp kontroversiella könsfrågor med en stil som många kinesiska tittare inte känner till – stand-up komedi (BBC).

Konsten: Bild courtesy AFP.

***

Donald Trump har ingen klar strategi för att ta sig an riksrättsåtalet. Men han har en plan. Senaten ska skrämmas till att fria honom, skriver Washington Post.

Coronapandemin ser ut att öka den ekonomiska ojämlikheten i hela världen. Medan de allra rikaste har återhämtat sin ekonomi riskerar hundratals miljarder människor att hamna i fattigdom. Det skriver Oxfam i sin årliga ojämlikhetsrapport (TT).

Israeliska bosättare vaccineras mot covid-19, medan palestinierna i Gaza och på Västbanken vägras vaccin av ockupationsmakten (Proletären).

Dokumentärtips: Problemen i Irak beror än idag till största delen på USAs brottsliga anfallskrig 2003. ”Det var en gång ett Irak”. https://www.svtplay.se/video/29787722/dokument-utifran-det-var-en-gang-ett-irak/dokument-utifran-det-var-en-gang-ett-irak-sasong-1-upproret

***

Citatet: ”Anarkafeminismen är ett resultat av många olika influenser och vi samexisterar också med många olika tendenser på den politiska arenan. Vi strävar inte efter att skapa en massrörelse utan efter att vara överallt i samhället. Vi sprider våra idéer och strategier för att öka demokratin och jämställdheten på varje nivå där vi befinner oss”. – Sofia Hildsdotter, i: ”An anarcha-feminists’ subjective perspective of anarcha-feminism”.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 25 januari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: