Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

STOP THE POLICE VIOLENCE!

Ryska polisen har fängslat mer än 3000 personer i en våldsam attack mot protesterna till stöd för den fängslade oppositionsledaren Alexei Navalny. Tiotusentals människor trotsade en tung polisnärvaro för att gå med i några av de största demonstrationerna mot president Vladimir Putin på flera år. I Moskva sågs kravallpoliser slå och släpa bort demonstranter. Navalny, president Putins mest uppmärksammade kritiker, uppmanade till protester efter sin arrestering förra söndagen (BBC).

Navalny är visserligen skarp Putin-kritiker, men det största oppositionspartiet i landet är emellertid Ryska Kommunistpartiet. Det finns också en viktig anarkistisk utomparlamentarisk rörelse som växer, trots att den förföljs lika våldsamt som mot Navalny.

***

Svart Katt skriver på anarkist.info om digitalisering och kontroll. ”Ett skräckexempel på samarbete mellan teknikföretag och staten är Kina. Där har jättar som Huawei, Baidu och Alibaba hand i hand med regimen redan utvecklat långt gående massövervakning som gynnar båda parter. Från det vidriga systemet med sociala poäng som bedömer människors duglighet och foglighet eller appar där du kan se om det finns skuldsatta människor i din närhet, till massavlyssning och övervakning av politiska motståndare, minoriteter, och arbetarklassorganisering.” Läs hela artikeln ”Den digitala chockdoktrinen” här: https://anarkism.info/2020/05/17/den-digitala-shockdoktrinen/

Konsten: Jen Ellis / Meg Harlan: Gratis stickbeskrivning för Bernie Sanders vantar! https://www.ravelry.com/patterns/library/vermonts-finest-bernies-mittens

***

Citatet: ”När vi står tillsammans vinner vi alltid. När kvinnor och män står tillsammans för rättvisa vinner vi. När svarta, vita och latinamerikaner står tillsammans för rättvisa vinner vi. Det finns ingenting, ingenting, ingenting vi inte kan vinna om vi står tillsammans” — Bernie Sanders.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 24 januari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: