Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

EKONOMISK JÄMLIKHET.

Alan Woods, redaktör för Marxist.com, tar en titt på världens turbulenta tillstånd i början av 2021. Kapitalismen är i en djup kris. En handfull miljardärer berikar sig själva medan den stora majoriteten av befolkningen kläms mellan coronapandemin och fattigdom. Men marxister är fortfarande optimistiska. Arbetare och unga har börjat sträcka på sina muskler i förberedelse för kommande strider (Revolution).

Venezuelas president Nicolas Maduro säger sig vara redo att ”vända blad” i relationerna med USA nu när landet leds av Joe Biden i stället för Donald Trump (svt). De ekonomiska problemen i landet beror till stor del på USAs handelsblockad.

Vi måste arbeta större delen av våra liv. Våra ansträngningar, tid, idéer, framgångar och misslyckanden komprimeras till rubel, dollar och euro – opersonliga sedlar, som ständigt saknas för att uppfylla våra önskemål och behov. Vanligtvis är arbetet fullt av lönefördröjningar, arbetsgivarnas krångel, nervositet och förödmjukelse från idiotiska regler och chefer som lurar oss. (https://antijob.net/manifest)

Högerextremist utvisas efter ansökan från SÄPO. Migrationsverket vill utvisa en högerextremist i 20-årsåldern till Estland, efter ansökan från Säkerhetspolisen (Expo).

Det blir inget siste aprilfirande i Stadsparken i Lund i år heller. Lunds kommunledning diskuterar nu hur man ska förhindra festen (SDS).

Konsten: Asher Brown Durand (1796-1886): Sommarkväll.

***

Citatet: ”Politisk frihet utan ekonomisk jämlikhet är bara lögn och bedrägeri”.   — Mikhail Bakunin (1814-1876).

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 24 januari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: