Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

FRIHET OCH RÄTTVISA.

Löfven gläds åt att Trump äntligen har avgått, och det gör man också i USA. Men den amerikanska extremnationalismen som visar sig i officiella riter av olika slag finns kvar, liksom förstås den särdeles elakartade rövarkapitalismen. Vad de enkla människorna i USA behöver är inte en imperialistisk supermakt utan med Jennifer Lopez’ ord ”frihet och rättvisa”. Och en egalitär demokrati med reellt innehåll. Det går inte utan vänstern, Bernie Sanders, AOC och BLM.

Inspelningen på Seved av Malmöpolisens PR-film ”Den tunna blå linjen” fick plötsligt avbrytas eftersom en verklig våldssituation uppstod. Intressant på många plan. Verkligheten överträffar dikten när dikten försöker överträffa verkligheten. Sagan om de supersnälla poliserna skall ovillkorligen berättas, så skådespelarna fick evakueras. Från verkligheten. Ingenting i ”dokumentären” är sant. Och Sydsvenskans påstående om ”goda recensioner” beror på att de inte läst de dåliga. Mycket osanning på en gång s.a.s. och mig förvånar det inte alls.

Senaste polisiära dödsskjutningen. I Härnösand igår ingrep två poliser och sköt en man som senare avled (SDS). Räknat från 1990 är antalet dödsoffer vid polisskjutningar nu 42. Därtill kommer ungefär lika många dödade på andra sätt. License to kill. https://konstochpolitik.org/2016/05/12/svenska-polisens-dodsskjutningar-1995-2016/

Konsten: Sci-fi Art.

***

Citatet: ”8 av 10 känner sig maktlösa enligt både svenska och internationella rapporter”. — Åsa Linderborg i AB.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 21 januari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: