Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

DET ÄR VI SOM LEVER HÄR.

Idag avgår Trump och Biden tar vid. Nu hoppas vi innerligt att Trump aldrig mer kommer att synas eller höras.

Nyårsanteckningar från Grekland under Lockdown januari 2021. Vid den här tiden påminns vi om våra kamrater genom banderoller och graffiti, genom korta möten under sken av att träna mellan utegångsförbuden och genom de modiga handlingarna från dem som vänder sig till natten för att agera när dagen blir för farlig.

Den anarkistiska rörelsen i Grekland är bland de största i världen, proportionell mot befolkningen. Men vi upplever nu ett oöverträffat förtryck till följd av pandemin och den resulterande politiska opportunismen. /…/Ekocid, social kontroll, nya nedslag på universitet och allmänt förtryck av dem som uteslutits från eller anses vara fiender till den grekiska staten fortsätter att expandera i skuggan av COVID-19. /…/

Vi skriver från ett perspektiv som många här delar, bäst sammanfattas av den här kommentaren som fångar temat för så många interaktioner här: ”Vissa dagar är bra, vissa dagar är dåliga. Känner mig bara fast och inte ens säker på vad jag väntar på. ”

Under denna påtvingade paus i våra liv rusar de som har makten genom politik och automatisering förklädd till pandemisvar. Detta är en del av ett bredare försök att gentrifiera det grekiska samhället.

Men vi tvivlar inte ett ögonblick på att det växer en bredare spänning här – när staten tvingas underlätta inlåsningen kommer människor att vakna, trasiga och trötta och ilska kommer att finnas överallt! (Crimethinc).

Allt åt Alla Malmö. Vi ser en utveckling där politiker och fastighetsägare banar vägen för hyreshöjningar, både genom införande av marknadshyror och genom att sätta smygrenoveringar i system. Vi tror att mötesplatser och en stark gemenskap i området är grundläggande för att kunna kämpa för en annan utveckling, med rimliga hyror och bra underhåll av våra lägenheter. Det är vi som lever här som är och skapar Möllan, inte politiker och fastighetsägare. — AåA.

Konsten: Graffiti utifrån kinesiska skrivtecken (!) med innebörden ”Tiden”.

***

Citatet: Kungen – en högt betald modell för frimärken.” — Rogers Williams.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 20 januari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: