Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SOCIALISTEN PATRICE LUMUMBA HEDRAS.

Demokratiska republiken Kongo (DRC) har hedrat den socialistiske självständighetshjälten Patrice Lumumba och markerat 60 år sedan han mördades i en komplott kopplad till det då befriade landets f.d. kolonialmakt Belgien (Al-Jazeera). CIA tros också varit inblandade i mordet. President Felix Tshisekedi hyllade på söndagen den karismatiska politiska ledaren på en plats i huvudstaden Kinshasa, där ett minnesmärke ska installeras till hans ära. Både Hammarsköljds och Lumumbas mord var början på Afrikas destabilisering som märks än idag. Ännu är ingen mördare gripen.

Åtta personer står åtalade i Växjö tingsrätt i en momshärva rörande hundratals miljoner kronor. Proletären kan nu avslöja att en av de åtalade är en tidigare SD-politiker med flera uppdrag i regionen och kommunen. (Proletären). http://proletaren.se/artikel/proletaren-avslojar-tidigare-sd-politiker-i-stor-bedrageriharva Se även: C:a 500 SD-skandaler: https://konstochpolitik.org/2016/09/06/sd-skandaler-ett-axplock/

Svenska bolagsstyrelser förväntas föreslå miljardutdelningar till aktieägarna i år. LO anser att det är orimligt att företag som använt sig av korttidsarbete nu ska dela ut pengar (SDS). Orimligt var ordet.

Varför går 500 000 skattekronor från UD:s budget till Carl Bildts årliga deltagande i den amerikanska tankesmedjan Atlantic Council, som i praktiken fungerar som Natos propagandaorganisation? En feministisk regering i ett alliansfritt land borde ha andra prioriteringar och föra en självständig utrikespolitik, skriver Valter Mutt och Håkan Sundberg (GP). Folkomrösta om Natoanslutningen innan den är ett faktum på smygvägar!

Konsten: Anne Appleby: Maple grove, 2012. Wikiart.

Citatet: ”Om Trump ser ut som en fascist och agerar som en fascist, kanske han också är en fascist”.— Nick Cohen, The Guardian.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 18 januari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: