Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

DEN TUNNA BLÅ LINJEN.

BBC har ett reportage om numera världsberömda svenska miniatyrkonstnärerna AnonyMouse här: https://www.bbc.com/news/av/entertainment-arts-55575666

Vid midnatt onsdag hade polisen arresterat totalt 52 personer från Capitol-kuppen i Washington, räknat från tisdag eftermiddag. Jämför det med förra sommarens Black Lives Matter-protester när minst 430 personer arresterades (Counterpunch). 

Att den amerikanska polisen är Trump-anhängare råder det inget tvivel om. Hur är relationerna mellan den svenska polisen och SD? Utomordentligt goda, kan man förmoda. Den ”tunna blå linjen”, polisgränsen mellan ordning och laglöshet, är ett narrativ som används i bägge fallen. En värdegemenskap.

I en och samma artikel har Lundagård lyckats ringa in några av de yttersta frågorna – livets uppkomst, är vi ensamma i universum, hjärnans organisering. Med mera. Man har intervjuat forskare inom olika discipliner. Jag hade också velat ha deras svar på religiösa problem som efterlivet och medvetandets gåta, men det kommer kanske en uppföljare? https://www.lundagard.se/2021/01/07/vad-vet-vi-inte/

***

Konsten: Make America Safe Again.

***

Citatet: ”Hotet mot demokratin kommer från den radikala högern, men det tycks fortfarande svårt att ta in”.  — Annie Hellqvist, Arbetaren.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 11 januari, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: