Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

NÄR ARBETARNAS REPRESENTANTER BLIR BORGARE.

Femtio av de Trumpanhängare som stormade Capitolium är gripna. Tio ur Trumps stab har sagt upp sig. Trump kommer troligtvis att på måndag ställas inför riksrätt för uppvigling. Den 20 januari tillträder Joe Biden som ny president.

Militären begränsar Trumps tillgång till kärnvapenarsenalen. Representanthusets talman Nancy Pelosi har informerat Demokraterna om att militären försäkrat henne om att man begränsar president Donald Trumps möjligheter att aktivera USA:s kärnvapenarsenal, uppger källor för AP. 

”Vårt samhälleliga vara bestämmer vårt medvetande, som Marx konstaterade. Det gäller även ledande företrädare för LO och Socialdemokraterna. /…/ Deras egna privilegier står i vägen för den politik som, i enlighet med vänsterns idé om jämlikhet i utfall, måste föras”, skriver Jens Lapidus i ETC. https://www.etc.se/debatt/ta-fran-de-rika-ta-fran-ovre-medelklassen Se även Bakunins citat nedan.

Konsten: Agnes Cleve: Självporträtt i ateljén.

***

Citatet: ”När arbetarpolitikerna blir delaktiga av borgarklassens levnadsvillkor och omges av en atmosfär av politiska idéer som är allt igenom borgerliga, så kommer de i praktiken upphöra att vara arbetare och istället bli statsmän, de kommer bli borgerliga, ja kanske borgerligare än de borgerliga själva. För människor formar inte sina ställningar, det är ställningarna som formar människorna.”  — Mikhail Bakunin (1814-1876) i prekognitiv insikt.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 9 januari, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: