Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

INFÖR FRAMTIDEN.

I Washington-skandalens efterspel haglar kommentarerna. Här är ett par av dem.

Upploppet vid Capitolium på onsdagen var ett symptom på högerns svaghet, inte på dess makt. Den verkliga faran är inte en MAGA-kupp, utan en återställning av det nyliberala status quo som producerade mardrömmen för Trump och hans underhuggare” (Jacobin Magazine). https://jacobinmag.com/2021/01/capitol-building-riot-business-trump

Vi är vana vid att kuppmakare är militärer eller paramilitärer med automatvapen och kevlar-västar. Huvudpersonerna i denna kupp, de som nådde längst in i hjärtat av kongressen var de mest utspökade redneck-mupparna. De vars föräldrar högst sannolikt är tvillingar” (Michael Williams: Redneck-mupparnas uppvisning. Magasinet Paragraf). https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/veckans-varsta/202596-redneck-mupparnas-uppvisning/

När Trump visar sig i sin maffiaboss-inspirerade fotsida svarta rock kan det vara sista gången. Om vi har tur. Vi i den radikala vänstern i Sverige som i alla år har varnat för högerextremismens framfart har nu fått ett bevis som inte ens våra motståndare kan nonchalera. För NMR, SD, KD, M och deras hatsvans återstår inget annat än att dra sig tillbaka i skam. Vi andra har en stor och viktig uppgift inför framtiden.

Konsten: A-katt.

 

Citatet: Vi föds inte till människor, vi blir det. Vi blir det genom solidaritet med varandra”. – Antoine de Saint-Exupéry.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 9 januari, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: