Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

STREJKVARSEL I VÅRDEN.

Med 98 procent av rösterna räknade i senatsvalet i Georgia ser Demokraterna ut att ha ett övertag (svt). Det skulle innebära att Demokraterna får majoritet i senaten. Trump har ju tidigare sagt att han kan bli tvungen att lämna landet om han förlorar, men vilket land skulle vilja ta emot honom? Israel?

Den 11 november valdes den korrupta och reaktionära ranchägaren Merino till president i Peru. Bara fem dagar senare ledde ett massuppror mot korruption till hans avgång (Revolution). Är det folkkriget som är på gång? Ett enat folk kan aldrig besegras.

Björn Söder (SD) har den senaste tiden gjort tydligt att han stöder Amerikas f.d. president Donald Trump. Bland annat var han med om att nyligen nominera Trump till Nobels fredspris (Expo). Visserligen har Fredspriset redan dåligt rykte, men därmed inte sagt att det inte kan bli ännu sämre.

Förhandlingarna har strandat – Kommunal varslar om strejk. Fackförbundet Kommunal varslar om vårdstrejk, i ett första steg så blockerar man mertid, övertid och nyanställningar från den 15 januari. I ett andra steg den 22 januari så tas vårdanställda ut i strejk över hela landet (tv4). Om inte hela samhället inklusive vården ska upphöra att fungera vore det nog lämpligt att gå med på Kommunals krav.

Konsten: Moebius.

***

Citatet: ”Endast genom avskaffandet av varje regering, varje auktoritets representant, genom radikalt nedbrytande av varje politiskt, ekonomiskt och statligt falsarium, genom utplånandet av Staten genom social revolution, kan ett genuint system av arbetar- och bonderåd tillförsäkras, uppnås och utvecklas mot socialism.”   — Nestor Makhno (1889-1934) ukrainsk anarkistisk gerillaledare.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 6 januari, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: