Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

FREE ASSANGE!

Hur länge ska Julian Assange plågas och pinas? Har han inte redan lidit tillräckligt? Släpp honom fri!

I Washington råder utegångsförbud efter att Trump-supportrar tagit sig in i Capitolium som ett resultat av Trumps hetsande anti-Biden-möte som urartat i en sorts kuppförsök. Nationalgardet är inkallat och en person är skjuten och avled senare inne i byggnaden. Mer om händelsen här: https://www.washingtonpost.com/dc-md-va/2021/01/06/dc-protests-trump-rally-live-updates/

CNN skriver att rymdflygplatser poppar upp lite varstans på jorden, och exemplifierar med en flytande japansk rymdflygplats. Än så länge bara för kortare utflykter och tillfällig viktlöshet. Men på sikt ska man kunna köpa biljett inom hela solsystemet och kanske också utanför det. Just rymdflygplatsen med ett myller av olika livsformer har en särställning inom sci-fi-litteraturen. Hur blir det i verkligheten? https://edition.cnn.com/style/article/spaceport-city-japan-spc-intl/index.html

Dan Eliasson avgår – eller rättare: ”ber att få bli omplacerad”. Det blir i så fall inte första gången; han har flyttat från den ena höga chefsposten till den andra, till den tredje, vid upprepade tillfällen. Varför inte flytta permanent till Kanarieöarna?

Konsten: Same sh-t, different a- -holes.

***

Citatet: ”En revolution verkar alltid vara hopplös och omöjlig dagen innan den brutit ut, och den bryter verkligen inte ut förrän det verkar hopplöst och omöjligt”. — George Bernard Shaw.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 6 januari, 2021 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: