Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ÄNNU EN POLISIÄR DÖDSSKJUTNING.

En man sköts inatt 23/12 till döds av polis vid ett inbrottsförsök. Vid 3-tiden inatt larmades polisen till en adress i Eksjö med anledning av ett pågående inbrott. En man slog sönder rutor på en fastighet. I samband med gripandet sköt polisen verkanseld. Mannen träffades av skotten och fördes till sjukhus, men dog senare av sina skador (AB). Dödad för – fönsterkrossning… Det var den femte (!) dödsskjutningen i år – tidigare dödades personer i mars, april, juni och 19 december. Två dödade samma månad. 41 (!) skjutna sedan 1990. Detta måste få ett slut! Avväpna polisen och spara liv.

Tibetanska nunnor som praktiserar Kung Fu. 500 nunnor i Tibet är de första och enda kvinnliga stolta utövarna av Kung Fu (bbc). https://www.bbc.com/reel/video/p0862547/the-millennial-nuns-practicing-a-forbidden-ancient-skill

Konsten: Jesu historicitet. Historikern Josefus skrev om Jesus år 94 e.kr. Förutom de första evangelierna som skrevs c:a 50 e.kr. fram till c:a 100 e.kr. finns det första icke-kristna omnämnandet av den historiske Jesus hos Josefus, dokumentet nedan. Allting talar för att Jesus verkligen var en historisk person – de flesta kristna och icke-kristna forskare är här överens. Jesus var litterat, skrivkunnig och behärkade ”skrifterna# (GT, Tora) i detalj, men han lämnade tyvärr inget skrivet av hans egen hand efter sig.

Han var alltså av allt att döma en levande historisk person. Däremot har uppfattningen av honom undergått många förändringar genom historien. Kejsarens man, filosof, upprorsledare, revolutionär, pacifist? Buddhistiska lärde ser Jesus som en äkta Avatar (gud inkarnerad i människogestalt). Det verkar inte heller omöjligt att han hade en eller annan förbindelse med Indien, där det finns paralleller till vissa av hans tankar och mirakler och dit han sände apostlar.

***

Nooshi (v) var stark i Aktuellts corona-debatt: (v) påpekade tidigt systemfelen i äldreomsorgen och hur skadliga privatiseringarna inom sjukvården har varit; i Sthlm t.ex. finns 80 olika värdbolag vilket bidrar till kaoset. Varken (s) eller (m) hade något att sätta emot. Go Nooshi, go!

***

CItatet:Vaccinet mot nyliberalism måste injiceras dagligen”. — Göran Greider i ETC.

***

I övrigt anser jag att alla mellandags-reor ska avvecklas, omedelbart. ”I söndags, den 20/12, så var tre sjuksköterskor på köpcentret Nova i Lund för att demonstrera och uppmärksamma folk på riskerna som deras sista minuten-julklappshandlande innebär. Nedan följer några av våra tankar kring demonstrationen, ordningsvakternas agerande samt hur vi (som rörelse) kan lära av deras grymma initiativ” (se: gatorna.info).

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 23 december, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: