Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ECOTOPIA + SOLARPUNK.

3 miljoner amerikaner har dött i Covid-19. Donald Trump anser att det slösas för mycket pengar på coronabekämpning. https://www.bbc.com/news/world-us-canada-55420366 Du har haft dina 15 minuter Donald och bör omgående återgå till att vara en nobody. Historien – om den ens nämner dig – kommer inte att vara nådig. Stick! Dunsta! Blås bort!

Parlamentet i Libanon har klubbat igenom lagändringar som kriminaliserar sexuella trakasserier och breddar definitionen av våld i nära relationer. Men mer behövs, enligt kvinnorättsorganisationer (svt).

”Mitt i allt mörker bryter något annat fram. En ny genre, som i kontrast är så ljus att man behöver blinka. Med litterära rötter som sträcker sig flera decennier tillbaka, i tankeexperiment som Ursula K. Le Guins The dispossessed från 1974 och Ernest Callenbachs något senare roman Ecotopia (1990), har konceptet solarpunk blommat upp de senaste åren. Bloggar, litteraturen och Tumblr-flöden har genererat ett hav av utopiska framtidsvisioner. Det berättar om en generation som visst kan drömma (Lundagård). https://www.lundagard.se/2020/09/09/det-ljusnar-bland-dystopierna/. Underbart. Jag började känna mig ensam där…

En glad överraskning är det att Smålands nations tidning Dackekuriren (efter många våndor och ett 10-årigt uppehåll) nu är tillbaka! https://smalands.org/wp-content/uploads/DackeKuriren-1-2020.pdf

***

Citatet: ”Viljan att locka SD-väljare vänsterut är ett tecken på en fixering vid männen i LO-yrken”. —Flamman.

***

Konsten: Mad as Hell at 87.

***

God Jul!

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 23 december, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: