Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

BAKÅT SVERIGE?

”Vi har ingen tid att förlora” säger Biden när han sjösätter sitt ambitiösa klimatprogram (BBC). USAs president verkar plötsligt vara en helt eller åtminstone delvis normal person.

Och ”Coronaepedemien har slagit sista spiken i nyliberalismens kista” säger professorn och ekonomen Joseph E. Stiglitz i Sydsvenskan.

Al-Jazeera om Arabiska Våren: Har den Tunisiska revolutionen lyckats?

Musikerförbundet meddelar nu att inte de heller ansluter till LAS-avtalet. Det innebär att 10 av 14 fackförbund fortsätter vara negativa (Arbetaren).

”Framåt Sverige” beskrivs av Expo som ”vänsternationalistiskt” men verkar bestå av f.d. KP-medlemmar som delar SDs syn på invandring. Denna oheliga allians kan med andra ord beskrivas som Nationalsocialism om jag uppfattat saken korrekt.  En präktig baktändning i så fall. Hur kunde det bli så här? Hur tänkte ni, liksom?

”Framåt Kamrater” som ibland skrivit på gatorna.info är däremot pålitliga revolutionärer och ska inte sammanblandas med ovanstående som mest framstår som renegater. Synd på så rara ärtor.

Kling & Klang: Polisen slog sönder revbenen på vårdpersonal. Poliserna hade blivit tillkallade för att hjälpa till men istället gick de till attack mot vårdpersonalen. Nu är händelsen anmäld till arbetsmiljöverket rapporterar Aktuellt Fokus. https://aktuelltfokus.se/polisen-slog-sonder-revbenen-pa-vardpersonal/

Arrestdöden. En man som satt i polisarresten i Norrköping hittades livlös strax före kl 06. Han fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda, uppger polisen på sin hemsida (svt).

Konsten: Raise Hell.

***

Citatet: ”All makt åt arbetar- och soldatråden!”— Rosa Luxemburg (1871-1919) revolutionär.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 20 december, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: