Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

NEJ TILL CORONA-NIHILISMEN.

Mikroplast, mediciner och mat – hur maneter kan hjälpa oss. Forskare använder maneter för att lösa tre problem – ta bort mikroplast från vattnet, utveckla nya läkemedel och tillhandahålla en hållbar matkälla (BBC). Maneter finns i överflöd och de blir bara fler. https://www.bbc.com/news/av/stories-55360696

Copwatch: Trailer.(Obs: jag har inte sett filmen än och vet därför inte om/hur den är vinklad). Ämnet är onekligen intressant…

”Spelar det någon roll vad vi gör?” frågar nihilisten (?) Wolfgang Hansson i AB på tal om corona. Det enkla svaret enligt mig är ”Ja!”. Sprid inte defaitism, Hansson! Det är inte så man vinner ett krig. https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/yRzP1E/spelar-det-nagon-roll-vad-vi-gor

Luften över Stockholm och andra huvudstäder har klarnat. I Stockholm har trafiken minskat med 30 procent sen coronautbrottet. Vissa dagar är halterna av hälsovådliga avgaser halverade. Det spelar roll vad vi gör – och i detta fall vad vi beslutar att inte göra – ta bilen. Det stoppar inte coronan men det befrämjar helt klart klimatomställningen och hälsan. Orsak och verkan fungerar åtminstone på makronivå.

SDs amatörmässiga youtubekanal riks.se är farligt nära lyteskomik. Alla de fånigaste ”debattörerna” inklusive Bert Karlsson och Alexander Bard deltar i det ofrivilliga mästerskapet i ”Dum, dummare, dummast”. Samtidigt som Vänsterpartiets begåvade ledare Nooshi får 10,2 %. Vi hoppas den utvecklingen fortsätter!

Konsten: John Atkinson Grimshaw: Spirit of the Night.

Citatet: ”Jag är anarkist! Varför jag inte härskar – och härskad över blir jag ej”.   — John Henry Mackay (1864-1933) poet, anarkist.

***

Övrigt: Uppdateringar sker kontinuerligt över hela bloggen ”Konst & Politik”. Den senaste är ett kort tillägg i slutet på artikeln ”Gamla Café Athen (1953-1973) i våra hjärtan”. Det blev ett litet bistert postludium: Café Athén finns inte längre.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 19 december, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: