Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ANTIFASCISTISK SKYDDSVALL I MINNESOTA.

Antifascistisk skyddsvall möter Minnesotas extremhöger.

Den 5 december kom hundratals antifascister med en stor skyddsvall för att möta den veckovisa högersamlingen efter valet i Minnesota Governor’s Residence. Polisen ställde sig in mellan antifascisterna och den veckovisa ”Stop The Steal” -händelsen, som innehöll beväpnade vita supremacister. Extremhöger-grupper närvarande var olika vita nationalister, Proud Boys, cyklister för Trump och oberoende Trump-supportrar (Unicorn Riot).

Foto: Unicorn Riot. Video: https://vimeo.com/490347288

Inte ens hälften av landets poliser arbetar ute på fältet. Hur stor del av landets poliser som verkligen finns ute på fältet, ute bland allmänheten för att skydda medborgarna, har polisledningen gång på gång vägrat att uppge. Men nu har det bakvägen framkommit att de som direkt möter kriminaliteten utgör mindre än hälften av poliskåren (Magasinet Paragraf).

Otrevlig polis försökte smita förbi krogkö. En polis i Stockholm får en veckas löneavdrag för att ha försökt att smita förbi en krogkö i oktober i Jönköping, rapporterar Jönköpings-Posten. Polisen hävdade att han skulle in och jobba och visade upp sin polislegitimation. Vakten fattade misstankar och kontaktade polispatrull, som slog fast att mannen inte var i tjänst. Personalansvarsnämnden beslutar att mannen får löneavdrag, och anser att beteendet riskerar att rubba förtroendet för poliser i allmänhet, uppger Nyhetsbyrån Siren. Att polisen dessutom var otrevlig har vägts in i beslutet (TT). Förtroende? Vilket förtroende?  ACAB.

Våld och hot i kommentarerna på Riks.se. Uppmaningar om att spränga åtta moskéer och nackskott på politiska meningsmotståndare. Våld och hot i kommentarerna på Riks.se tillåts ligga kvar i kommentarsfälten på Riks.se, Sverigedemokraternas nya tv-satsning som sjösattes i slutet av november (Expo).

Undfallenheten mot Nazityskland under kriget, då 2 miljoner tyska soldater fick åka kors och tvärs genom landet och 95% av vår export av järnmalm gick till Hitlers krigsmaskin – motsvaras av dagens totala undfallenhet mot nynazismen. Det senaste exemplet är den friande hovrättsdomen mot NMR för upploppen i Göteborg 2017. Den fascistvänliga traditionen inom polis- och rättsväsendet håller sålunda i sig. Lagstifta mot rasistiska organisationer! NMR är ingen ”åsikt” utan en kriminell rasistisk agenda som utgör ett allvarligt hot mot samhället och mot enskilda judar, invandrare, politiker och vänsterfolk. 

***

***

Citatet: ”Jag skäms för att en sån som Söder (sd), en liten diktatorstyp i folkdräkt, ska sitta och drämma klubba i bord i Sveriges riksdag”. — Ulf Lundell, författare, musiker på bloggen Badgers Drift.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 19 december, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: