Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

NOOSHI (V) VANN DEBATTEN MOT ANNIE (C).

USA: Det är hög tid för Demokrater att avvisa åtstramning – Demokrater har köpt högerlögnen att de måste ivrigt skydda sig mot underskott genom att strama åt de offentliga utgifterna. Resultatet: ekonomiska plågor i massomfattning och dåliga prestationer vid omröstningarna. Det är dags för Demokraterna att äntligen avvisa åtstramning (Jacobin Magazine).

Annie Lööf (C) vägrar att förhandla med Nooshi (V) – hon törs inte för då kan det visa sig att hon har fel och Nooshi rätt precis som det gjorde i varje enskild fråga i debatten i Expressen- tv. Bra jobbat, Nooshi! Att föra politik utan att förhandla går bara om man har absolut majoritet och det är Annie Lööf inte i närheten av; förr eller senare måste hon tala med Nooshi – som gjorde starkt ifrån sig.

Fiasko för Ebba Busch´s jultal. KD-ledaren Ebba Busch tog upp gängkriminaliteten i Värnarmo när hon angrep Centerpartiet i sitt traditionella jultal. Vad Ebba Busch valde att utelämna är att Kristdemokraterna har styrt i Värnamo kommun med Centern sedan 30 år tillbaka. Samt att det är gängkriminella högerextremister som ligger bakom gängvåldet i kommunen. (Aktuellt Fokus).

Här sänds det signaler så man kan få öronkatarr: misshandlande nazisten får straffrabatt av hovrätten. Det gäller den 30-årige NMR-nazist som härjade runt på Bantorget i Lund och dömdes 1 juni 2019. Det är bara att köra på, verkar uppmaningen vara. OK, då får AFA fria händer i fortsättningen.

Konsten: Hope, 1886.

***

Citatet: ”Allmänheten verkar tycka att något är ruttet i etablissemanget”. — John McDermott i Financial Times.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 18 december, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: