Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

HAR JAG FÖRLORAT VALET NU IGEN?

På Stortorget i Lund åker barnen skridsko till lugn musik och julgransbelysningen är ovanligt praktfull. Lund känns riktigt mysigt. Fikade på Ariman med J. På Konsthallen visas tapeter. Mina egna äpplen mognar sent och är nu suveränt goda. Ett amatörmässigt intrång på min dator misslyckades; jag har backup så jag är lika glad för det. Don´t even think about it!

Trump har aldrig trott på demokrati. Han vill utöva makten utan att vinna den legitimt. Donald Trumps fortsatta ansträngningar för att upphäva valresultatet – en ansträngning som stöds av många republikaner i kongressen, bör det noteras – är inget annat än ett försök till en oblodig kupp, skriver Charles M. Blow i The New York Times. https://www.nytimes.com/2020/12/13/opinion/donald-trump-election.html ”Har jag förlorat valet nu igen?”

Israels säkerhetstjänst har i två decennier i hemlighet övervakat alla israelers fysiska rörelser, telefonsamtal och internetaktiviteter. Det avslöjades strax efter att säkerhetstjänsten fått tillfälligt klartecken för att spåra så kallade kontaktkedjor via privatpersoners mobiltelefoner för att kartlägga smittspridningen av covid-19. (DN). Morsning, Mossad! https://www.dn.se/varlden/sakerhetstjansten-fick-klartecken-att-spara-mobiltelefoner/

Under hela mitt vuxna liv har jag funderat över hur människor, hela folk, kan förvandlas från medkännande och hyggliga människor till kallsinniga och grymma. Jag förstår verkligen inte vad som hänt med oss från 2015 och ”Refugees welcome” till dagens iskalla verklighet (Magasinet Paragraf). Kan SD möjligen ha något med saken att göra? https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/kronikor/202404-nar-ondskan-lagger-sig-over-landet/

Cissi Wallin riskerar nu tre rättsprocesser i två länder (GP). En tröttsam följetong. Prata med varandra!

Konsten: SödrⒶ Klubbens nya klibbor!

***

Citatet: ”Problemet som proletariatet står inför är inte längre hur Makten erövras, utan hur den avskaffas.” — Raoul Vaneigem (f. 1934) filosof, situationist.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 14 december, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: