Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

HELA VÄRLDEN HATAR POLISEN.

Den amerikanska allmänheten kommer att ta emot Pfizer / BioNTech-coronavirus-vaccinet från måndag efter att det godkänts för akut användning, säger tjänstemän.Vaccinet erbjuder upp till 95% skydd mot Covid-19 och ansågs säkert av Food and Drug Administration (FDA), skriver BBC.

Man kan fråga sig varför Lundagård är en så pass mycket intressantare och mer välskriven tidning än Sydsvenskan även om de inte är helt jämförbara.  Sydsvenskan har åtminstone ett par riktigt bra skribenter – som nästan aldrig syns till. Inte kan det bero på Lundagårds knappa resurser jämfört med Sydsvenskan/HD Inc. Inte heller på att den lilla tidningen är politiskt obunden medan den stora är (o)beroende (ny)liberal. Kanske är det ”å ena sidan/å andra sidan”-liberalismen på ledarsidan som tråkar ut läsarna. ”Att vara liberal är att vara kluven” som den store filosofen Gunnar Helén sa en gång. (Med brasklappen: Råkapitalism är så härligt uppfriskande!). En positiv sak kan jag emellertid undslippa mig om Sydsvenskan: Man har i praktiken gjort sig av med högerfanatikern Mats Skogkär; han skriver inte längre utan vänder papper i källaren. Redan det en avgörande kvalitetshöjning!

Jag har fått mycket beröm för min blogg, både förut och nu nyligen, och jag tackar för det. Visserligen tigs den ihärdigt ihjäl i riksmedia, sedan 10 år tillbaka, men läsarna och bloggvärlden är närmast entusiastiska och det betyder så mycket mer för mig. Då blir det roligt att fortsätta med Konst & Politik – eller Måleri & Anarki som någon kallade den  🙂  !

”Stor frihetlig målning” är nu återbördad till sin plats på India Däck Bokcafé efter att ha varit utlånad. Tack till J. ❤ ! Det hade inte gått utan din hjälp.

Konsten: Thomas Moran: Dusk Wings, 1860. Varför görs det inte längre något landskapsmåleri? Numera räcker det visst med konceptet – landskapet måste inte ens materialiseras…tänk ”landskap” och konstverket är klart!

***

Citatet: ”Tout le monde déteste la police!” – Fransk slogan.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 13 december, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: