Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

FUTURA 2020.

EU-ledarna har kommit överens om ett mer ambitiöst mål för reducering av växthusgaser – med 55% till 2030, snarare än 40%. Det nya målet beslutades efter långa nattliga diskussioner i Bryssel. (BBC).

Nyligen röstade Sverigedemokraterna i Europaparlamentet nej till att respekt för demokratins och rättsstatens principer ska vara ett villkor för EU-bidrag. Det är bortom all rimlig förståelse hur SD kan försvara att svenska skattebetalares pengar ska gå rakt ned i fickan på totalitära ledare som ungerska Viktor Orbán. (Expr.). https://www.expressen.se/debatt/varfor-vill-sd-ge-svenska-skattepengar-till-orban/

Konsten: Futura 2000, Lenny McGurr, är en av mina intressantaste bekantskaper i graffitivärlden – jag besökte honom några gånger i hans ateljé i Brooklyn för att intervjua och fotografera och har länge beundrat hans målningar. Nu har han en ny utställning i New York under titeln Futura 2020. Man känner igen stilen men den har nu blivit ännu mer raffinerad. Abstract Aerosol Art på duk. Keep up the good work, Futura!

Courtesy Lenny McGurr.

***

Citatet: ”Självförsvarets princip – även när den innefattar vapen och blodspillan – har aldrig fördömts, inte ens av Gandhi”.  — Martin Luther King Jr. (1929-1968) medborgarrättsaktivist. 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 11 december, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: