Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

EN NY PORT TILL DET FANTASTISKA.

Sveriges koldioxidutsläpp har minskat med 10 procent under hela 2020 till följd av coronapandemin, enligt forskningsprojektet Global Carbon Project (svt). Ungefär samma gäller för USA och EU.   

Tyvärr har vänstern i Sverige hamnat i positionen ”rädda vad som räddas kan” inför högerns attacker på välfärden. Det räcker inte, förstås. Vi måste våga se fram emot förbättringar av samhället, verkliga förbättringar, om det så bara kan ske genom revolution efter valet 2022.

Invandringen räddar liv! Om Sverige hade tillämpat den stängda gränser-politik som allt fler har förordat på senare år skulle vi ha saknat ungefär 67 000 personer inom vård- och omsorgsarbetet idag. Det hade varit förödande under Corona-pandemin. Det finns idag ungefär 42 000 yrkesverksamma läkare i Sverige. Ungefär en tredjedel av dessa är födda utomlands. Det finns idag ungefär 110 000 yrkesverksamma sjuksköterskor i Sverige. Ungefär en sjättedel av dessa är födda utomlands (Magasinet Paragraf). https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/veckans-varsta/197457-invandringen-raddar-liv/

Sverigedemokraterna toksvänger i Natofrågan. Öppnar upp för att Sverige kan ansluta sig till Nato. Kan innebära att svenska soldater tvingas strida för den högerextrema islamistregimen Turkiet (Aktuellt Fokus). Så mycket för den ”nationalismen”! https://aktuelltfokus.se/sverigedemokraternas-nato-svangning-for-sverige-narmare-turkiet/

DNs klimatbilaga finns här: https://www.dn.se/klimatet-just-nu/

Konsten: Den geniala innovatören Tove Jansson (1914-2001) såg sig inte främst som serietecknare eller Muminskapare, utan i första hand som konstnär – och senare som författare. Här är två av hennes stora fresker i Stadshuset i Helsingfors från 1947.

***

Citatet: ”En ny port till det fantastiska, det möjliga, en ny dag där allt kan hända om du inte har något emot det”. — Tove Jansson konstnär, författare (1914-2001).

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 11 december, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: