Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

UNDER ASFALTEN LIGGER EN SANDSTRAND.

Ännu en monolit! Denna gång varken i Utah eller Rumänien utan på Isle of Wight i England (CNN). Det verkar vara ett konstprojekt, men vem vet…i Kubricks SF-film ”2001” var ursprunget utomjordiskt https://edition.cnn.com/style/article/monolith-isle-wight-intl-scli-gbr/index.html

NMR-marschen blev en smäll för nazisterna – nu stundar hovrättsdomen. På fredag faller domen i hovrätten mot de 14 personer i NMR som står åtalade för hets mot folkgrupp. Sedan demonstrationen 2017, då några hundra nazister marscherade mellan två Ica-butiker, har organisationen fört betydligt mindre väsen kring sig i Göteborg med omnejd (ETC). Mordiska Motståndsrörelsen, gå och lägg er. Er tid är ute.

Konsten: Thomas Moran:Under the Trees, 1865.

***

Citatet: ”Vi ses som hotet. Och ja, vi är ett hot. Vi vill vara ett hot. Kan vi hota den rådande makteliten, det rådande systemet eller åtminstone i minsta fall bara de våldsamma organiserade fascisterna så att de inte kan skrämma och skada det helt vanliga folk vi bor, arbetar och lever med och är en del av så är vi glada. Då fungerar det vi gör. Då gör vi rätt. Våld föder våld och vi har trampats och spottats på länge nog. Fått höra att vi aldrig kommer bli någonting. Sett våra föräldrar och vänner slita utan att få någonting för det medans eliten lever gott. Hört ekonomer prata om kriser när vi alltid levt i kris. Sett våra familjemedlemmar och vänner dö på arbetsplatser, av meningslöst gatuvåld eller av droger medans ingen brytt sig. Men en hund som blir slagen biter förr eller senare tillbaka. Våld föder våld, och maktens våld nedåt samt fascisternas och nazisternas våld har fött oss. Vi har aldrig haft någonting så vi har ingenting att förlora, och vi kommer fortsätta kämpa för jämlikhet, rättvisa och ekonomisk demokrati. För revolutionen! Under asfalten vilar en strand, och det bor en ny värld i våra hjärtan. — Revolutionära Thinktanken, motkraft.net 2014.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 10 december, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: