Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

JUST SCREAM!

BBC har en sann hjältehistoria om en Svart Panter som på 1970-talet vägrade sändas till Vietnam och vantrivdes med rasismen, kapade ett plan till Algeriet och Eldrige Cleaver, utan våld men med $ 1miljon, tillsammans med sin familj – och som sedan fick asyl och bosatte sig i Frankrike där Melvin, nu 72, lever ett lugnt liv, stöder BLM, lär ut baseball och arbetar med välgörenhet. Och han ångrar ingenting! https://www.bbc.com/news/stories-55192772

På sajten Just scream uppmanas alla som är sugna på att skrika ut sin frustration över det rådande tillståndet i världen att höra av sig. Konstprojektet går ut på att vem som helst kan ringa in till hemsidans nummer, skrika in i luren och sedan lägga på. Skriket laddas upp på hemsidan och finns att lyssna på för alla som vill höra vrålena från de som ringer in. Mannen bakom konstverket heter Chris Gollmar och insamlingen av skrik pågår fram till 21 januari 2021 (svt).

Ivar Arpi, Alice Teodoresco och andra frekventa högerspöken bildar ”konservativa” sajten Bulletin. Och Nina Lekander!? WTF.

När Facebook blockerade en rad högerextrema plattformar i maj 2019 var det svårt att gråta blod, samtidigt blev det tydligt att det var en tidsfråga innan en liknande utrensning drabbade vänsterplattformar. Nu har Facebook blockerat flera anarkistiska plattformar och andra radikala vänsterplattformar som enormt värdefulla och berömda crimethinc.com och itsgoingdown.org skriver (anarkism.info). Motivering, Facebook?

Hur långt mot avgrunden är högern beredd att gå? ”Flirten med Sverigedemokraterna, kampen om de främlingsfientliga väljarna och trycket från privatiseringsfanatikerna Timbro att krossa vad som kvarstår av den gemensamma välfärden har redan satt avtryck i program och politiska utspel. Måhända är Timbros utgivning av boken Against Democracy, en ohämmad propaganda för att den liberala demokratin måste ersättas med en meritokrati, en skrämmande fingervisning om högerns färdriktning”, skriver Kjell Östberg i Internationalen. http://www.internationalen.se/2020/11/hur-langt-mot-avgrunden-ar-hogern-beredd-att-ga/

Konsten: Moebius: SF-Fantasy Art.

Courtesy Jean Giraud.

***

Citatet: ”Där Staten upphör, först där tar människan vid.” — Friedrich Nietzsche (1844-1900) filosof.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 7 december, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: