Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

GRETA THUNBERG I DN.

Att bekämpa Amazon är inte meningslöst. Amazon representerar utmaningen för fackliga organisatörer och socialister över hela USA. Är vi i ett ögonblick som 1919, fortfarande en generation av misslyckanden från banbrytande framgång? Eller som 1935 – närmar vi oss brytpunkten för att vinna verklig arbetarmakt? (Jacobin Magazine). https://www.jacobinmag.com/2020/12/amazon-cost-of-free-shipping-review-strikes

Greta Thunberg är idag redaktör för DN. Hon skriver bl.a.: ”Om vi fortfarande ska ha en liten chans att uppnå våra åtaganden i Parisavtalet måste våra utsläpp av växthusgaser börja minska drastiskt med start i dag. Inte 2025 eller 2030. Det är den obekväma sanningen som inte längre går att förneka.Ingen påstår att det kommer vara enkelt eller att världen inte är enormt komplicerad. Det här är den svåraste och mest krävande frågan mänskligheten ställts inför. För den utmanar våra värderingar och ställer oss inför frågeställningar vi hittills sopat under mattan. Den utmanar rådande världsordning”. https://www.dn.se/sverige/greta-thunberg-medierna-ar-de-enda-som-kan-na-ut-med-den-tid-vi-har-kvar/

Administratören för Facebook-gruppen ”Stå upp för Sverige” dömdes i tingsrätten för att inte ha tagit bort hetsande inlägg. Nu slår hovrätten fast domen (Expo).

Konsten: Brf Viva utnämnt till Sveriges Fulaste Hus 2020. Göteborg, Riksbyggen. Arkitekt: Malmström & Edström (Arkitekturupproret).

***

Citatet: ”Högern är i färd med att restaurera 1800-talets klassamhälle med hjälp av segregering av skolan. Fräckt nog håller man också för självklart att skattebetalarna ska stå för såväl projektets kostnader som vinst till de nya skolägarna.” — Jan Guillou / AB 6/12 2020.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 6 december, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: