Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

KONSPIRATIONER.

Paris: Demonstration mot den nya polislagen. (Taranis News via gatorna.info).

Facebook och Twitter har varnat för ett 46-minuters videoutdrag som Donald Trump släppte på onsdagen, där presidenten upprepar grundlösa påståenden om valfusk i novembervalet, som han förlorade mot Joe Biden (The Guardian).

I podden Haveristerna kan man höra hur Örebropolitikern Marcus Allard och Malcom Kyeyune, förtroenderådet för SD:s tankesmedja Oikos, beklagar sig över parasiterande somalier och Gottsundabor. Det är i podden Marcus & Malcom som de båda ingående diskuterar hur kvinnor från dessa grupper ska tvingas ta P-piller för att begränsa sitt barnafödande, annars blir de av med socialbidragen. Malcom Kyeyune: ”Hur många situationer genom historien, där du har människor som i objektiv bemärkelse är ytterst parasitära på en värdbefolkning…” (Aktuellt Fokus).

Här finns en sida som avslöjar konspirationsteorier om covid, QAnon, genus och mycket annat, av folk som vet vad de pratar om:

Konsten: D G Rossetti: Studie för Syriaca.

***

Citatet: ”När metafysikerna,/…/ påstår att alla människor skulle vara fria varelser om de bara hamnade utanför samhället, tvingas man av ett sådant resonemang oundvikligen till den slutsatsen att människorna kan förena sig i ett samhälle endast på villkor att de förnekar sin frihet och sin naturliga självständighet och offrar sina egenintressen, först de personliga och sedan de lokala. Ju större samhället blir och ju mer invecklad dess organisation är, desto mer bjudande måste detta avstående, denna självuppoffring bli. I så fall blir staten uttrycket för alla de samlade enskilda offren. Genom att existera i denna abstrakta och samtidigt våldsbetingade form, stör den självklart mer och mer den personliga friheten i namn av de lögner som kallas ”allmänna val”, trots att den uppenbarligen enbart företräder de härskande klassernas intressen. På så sätt framstår staten som ett oundvikligt förnekande och förintande av varje frihet och av alla intressen, de personliga likaväl som de allmänna”. — Mikhail Bakunin (1814-1876).

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 3 december, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: