Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

DEMOKRATI TAGEN PÅ ALLVAR.

Vi kan inte prata om uppkomsten av högerpopulister som Donald Trump, reaktionära och bisarra konspirationsteorier som QAnon och den allt mer genomgripande känslan av nihilism över hela den globala politiken utan att prata om nyliberalism (Jacobin Magazine). 

Nooshi Dadgostars (v) katastrofala intervju i Morgonpasset visar att hon inte vet ens det minsta man kan begära om vad anarkism är – och det gör mig besviken – men inte direkt förvånad. Läs på! anarkism.info kommenterar här:

Kommunal har precis drivit igenom ett historiskt bra avtal för sina medlemmar som kommer innebära julklappar, högre löner och bättre arbetsmiljö för hundratusentals svenskar. Som exempel kommer alla kommunanställda få en bonus på 5500 kronor lagom till jul. Aktuellt Fokus har intervjuat Kommunals förbundsordförande Tobias Baudin som säger att han är 9,9 nöjd på en tioskala. – Det har varit en stenhård och lång kamp som såklart fått en skjuts av att vi som förbund växer så det knakar. Det finns också ett jäkla ”go” i Kommunal och ett självförtroende som inte minst visat sig det senaste året. Medlemmarna i Kommunal är förbannade och de har fått allmänheten på sin sida, säger Tobias Baudin till Aktuellt Fokus.

En 33-årig man misshandlade och attackerade en rumänsk medborgare med kniv. Efter gripandet skrek mannen ”sieg heil” och gjorde Hitlerhälsning mot en polis. Händelsen skedde i Norrtälje. 33-åringen döms till fängelse och skadestånd. 33-åringen förekommer under 30 avsnitt i belastningsregistret, bland annat för flera fall av våldsbrott, narkotikabrott och brott mot knivförbudslagen. I början av 2000-talet var han aktiv i nazistiska sammanhang, bland annat i Nationalsocialistisk front. (Expo).

Rasistsvin. Och vi har inte glömt bort den rasistmördade rumänen Gica. Förbjud rasistiska organisationer innan fler liv gått förlorade!

Konsten: Thomas Hill (1829-1908): Stream in Winter Forest.

***

Citatet: Anarkism är demokrati tagen på allvar. — Edward Abbey.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 2 december, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: